Krāsojot Lieldienu olas, galvenais ir padomāt par to, vai tās pēc tam būs liekamas uz svētku galda un apēdamas. Tāpēc ielāgo, ar ko tās nevajadzētu izdaiļot.
Nekrāso Lieldienu olas ar:
- nagu laku, jo tajās ir vesela buķete kaitīgu vielu, t.sk., šķīdinātāji, ftalāti, sintētiskās krāsvielas;
- noturīgajiem flomāsteriem, kuri indīgo šķīdinātāju dēļ smako jau pa gabalu;
- auduma, dzijas un līdzīgām krāsām, jo tās nekādā ziņā nevar izmantot ēdamām lietām;
- akrila un citām līdzīgām krāsām – tās atstāj mākslas darbiem;
- šādām atļautām, bet aizdomīgām pārtikas krāsvielām, kuras saista ar bērnu hiperaktivitāti un citām kaitēm: saulrieta dzeltenais (E110), tartrazīns (E102), karmoizīns (E122), kumačs 4R (E124), hinolīna dzeltenais (E104), alūra sarkanais AC(E129). Dažas no tām ir speciālajos Lieldienu olu krāsošanas komplektos;
- uzlīmēm, kas bieži vien izgatavotas no sliktākās plastmasas – PVC, turklāt satur nezināma sastāva līmi.
Krāso Lieldienu olas ar:
- galda bietēm;
- sarkanajiem kāpostiem;
- kurkumu;
- čili vai paprikas pulveri;
- tradicionālajām sīpolu mizām;
- dažādu koku mizām;
- dažādiem augiem, piemēram, nātri, kumelīti, asinszāli;
- saldētām mellenēm;
- melno, zaļo un hibiska tēju;
- spinātiem u.c.
Lai krāsa būtu košāka, pievieno ūdenim nedaudz etiķa. Bet, lai nokrāsotās olas izskatītos vēl labāk, iezied tās ar eļļu vai sviestu.