Krāsojot Lieldienu olas, galvenais ir padomāt par to, vai tās pēc tam būs liekamas uz svētku galda un apēdamas. Tāpēc ielāgo, ar ko tās nevajadzētu izdaiļot.

Nekrāso Lieldienu olas ar:

  • nagu laku, jo tajās ir vesela buķete kaitīgu vielu, t.sk., šķīdinātāji, ftalāti, sintētiskās krāsvielas;
  • noturīgajiem flomāsteriem, kuri indīgo šķīdinātāju dēļ smako jau pa gabalu;
  • auduma, dzijas un līdzīgām krāsām, jo tās nekādā ziņā nevar izmantot ēdamām lietām;
  • akrila un citām līdzīgām krāsām – tās atstāj mākslas darbiem;
  • šādām atļautām, bet aizdomīgām pārtikas krāsvielām, kuras saista ar bērnu hiperaktivitāti un citām kaitēm: saulrieta dzeltenais (E110), tartrazīns (E102), karmoizīns (E122), kumačs 4R (E124), hinolīna dzeltenais (E104), alūra sarkanais AC(E129). Dažas no tām ir speciālajos Lieldienu olu krāsošanas komplektos;
  • uzlīmēm, kas bieži vien izgatavotas no sliktākās plastmasas – PVC, turklāt satur nezināma sastāva līmi.

Krāso Lieldienu olas ar:

  •  galda bietēm;
  • sarkanajiem kāpostiem;
  •  kurkumu;
  •  čili vai paprikas pulveri;
  •  tradicionālajām sīpolu mizām;
  • dažādu koku mizām;
  •  dažādiem augiem, piemēram, nātri, kumelīti, asinszāli;
  • saldētām mellenēm;
  • melno, zaļo un hibiska tēju;
  • spinātiem u.c.

Lai krāsa būtu košāka, pievieno ūdenim nedaudz etiķa. Bet, lai nokrāsotās olas izskatītos vēl labāk, iezied tās ar eļļu vai sviestu.