Tie noder ne tikai marinēšanai un cepšanai, bet arī cīņā pret traipiem, smakām un nogulsnēm.

Etiķis

  • Lai likvidētu nepatīkamu ēstgatavošanas aromātu, pavāri katliņā aptuveni 400 ml etiķa. Tas smakas “uzsūks”. Ja pie vainas piededzis ēdiens, pavēdini telpu ar etiķi samērcētu dvieli.
  • Lai tējkannu atbrīvotu no kaļķa nogulsnēm, ielej tajā ūdeni un pievieno ap 150 ml etiķa, un atstāj uz nakti mirkt. No rīta izskalo tējkannu.
  • Lai krānu attīrītu no kaļķa nosēdumiem, ievīsti tos etiķī samērcētā lupatā un atļauj mirkt kādu pusstundu, stundu.
  • Lai dezinficētu koka griežamo dēlīti, nomazgā to ar etiķūdeni. Ja dēlītim ir dziļi iegriezumi, vari to pamērcēt 5 – 10 minūtes.
  • Lai glāzes patiešām būtu tīras un mirdzošas, laiku pa laikam paturi tās etiķūdenī.

 Soda

  • Lai pārtikas uzglabāšanas traukus atbrīvotos no smakas, izskalo tos ar karstu sodas ūdeni. Ja smaka ir īpaši noturīga, atstāj trauku uz nakti mērcēties sodas ūdenī.
  • Lai atbrīvotos no tauku pleķiem uz virtuves grīdas, uzber uz tiem sodu un noslauki ar siltā ūdenī izmērcētu lupatu. Šis variants nekaitēs arī vaskotām grīdām.
  • Lai ledusskapi uzturētu tīru, izšķīdini 2 ēdamkarotes sodas 1 l silta ūdens un rūpīgi notīri visas virsmas.
  • Lai ātri uzfrišinātu kristāla traukus, 1 l remdena ūdens izšķīdini vienu tējkaroti sodas un nospodrini traukus ar mīkstu zobu birsti. Šis triks derēs arī stikla kafijas presēm un termosa traukiem.
  • Lai mazinātu smakas no atkritumiem, pirms nomaini atkritumu maisu spaiņa apakšā ieber nedaudz sodas.

Avots: Green Clean, (im) PulsePaperbacks